Evangelij iz Languedoca 1

Prvi del zaključka Trilogije o Vesoljnem carstvu. Kaj, če je v Evangelijih zapisana čista resnica?

Ker so že mnogi poskušali urediti poročilo o dogodkih, ki so se zgodili med nami,Kakor so nam jih izročili tisti, ki so bili od začetka očividci in služabniki besede,
Sem sklenil tudi jaz, ko sem vse od začetka natančno poizvedel, tebi, nadvse odlični Teófil, vse po vrsti popisati,
Da spoznaš zanesljivost naukov, o katerih si bil poučen.

posvetilo Teófilu
Lk 1,1 - 4

Odštevanja do izida knjige Evangelij iz Languedoca 2:

 

V Vesoljnem carstvu vladata mir in blaginja. Ljudstva so pozabila na veličino nekdanje zlate dobe Svetovnega cesarstva pod vladavino človeškega cesarja in vilinske kraljice. Severni vilinci so se zakopali za mogočnim Zidom in deželo vklenili v večni sneg in led. Prekinili so vse povezave z nekdanjim svetom.

Nihče se ne upira carski vladavini

Že več kot sto let se proti carski vladavini ni vzdignil niti en sam omembe vreden upor. Oba damejaha sta vsak v svojem prebivališču in nadzorujeta svoji polovici Carstva. Marisa si je izbrala Zeolverg, a Elisa ne zapušča Prepovedanega sektorja nekdanje prestolnice Wendenburg. Ljudje so skoraj pozabili na obstoj damejahov, saj ju nihče ni videl že skoraj stoletje. V njunem imenu vladajo jekibi - carski kronski princi. To so pravzaprav kralji, navidezno samostojnejši od nekdanjih mešelov.

Tragedija Padca in Begunstva sta samo oddaljen spomin na tragična leta hitrega trohnenja zlate dobe. Ljudstva so, sprijaznjena s carsko oblastjo, živela naprej in pozabila na mnoge nekdaj cvetoče cesarske marke. Carstvo že več kot dvesto let ni zasedlo niti ene nove dežele, vkopalo se je na zahodni meji sedanje Shedanije. Vsi so pozabili na grozo šesterice kerkešev, ki so zlomili nekdanjo veličino.

Še pomnite njihova imena? Naj vas spomnim!

Meririm, Asmodel, Behemot, Mammon, Seth Ureus, Astaroth ... Nihče pa ne ve, kje je Satan, sedmi kerkeš, ki bo vstal ob koncu dobe ...

Meri, Vesoljni car, pravzaprav carica, Elejla, se po pričevanjih že vsaj slabo stoletje ni premaknila iz Sonorode, znanega tudi kot Smrtno otočje. Vladala je vsemu širnemu carstvu iz skoraj mitske carske palače nad Kandarjem. O njej so krožile različne zgodbe, že skoraj legende.

Ob tej otopelosti vseh ljudstev samo Gozdni vilinci ne mirujejo in iščejo način, kako zrušiti carsko vladavino. Njihov edini preživeli aeral, Enej Olom, se noče sprijazniti z letargijo jeklenega miru. Dolga desetletja je iskal način, kako premagati na videz nepremagljivo Vesoljno carstvo.

Kako porušiti nekaj, česar nihče noče zrušiti? Kako ubiti nekaj nesmrtnega?

Končno je našel rešitev. Izračunal je silnice energij in vsi računi so se iztekli v eno samo možnost. Samo ena oseba lahko obrne energije obeh vesolj - Mešarah iz Onostranstva, iz našega sveta ...

A pot do cilja ni lahka. Energije, ki so temelj obuditve Mešaraha, so tudi temelj obstoja zatabov in s tem moči Elejle in obeh damejahov.

Kako torej obuditi Mešaraha in istočasno pokopati Elejlo in zraven v ruševine položiti še Vesoljno carstvo?

Zahvala

Zahvaljujem se Svetopismeski družbi Sloveniji za dovoljene za uporabo prevodov svetopismeskih besedil, ki so vzeta iz Standardnega prevoda Svetega pisma.

V knjigi so citati iz Svetega pisma, ki so izrednega pomena za pripoved.

»Svetopisemsko besedilo je vzeto iz Slovenskega standardnega prevoda Svetega pisma (SSP). Copyright © 1996, 2003 Društvo Svetopisemska družba Slovenije, z dovoljenjem. Vse pravice pridržane.«

Obširen dražilnik knjige Evangelij iz Languedoca 1:

Želimo vam obilo veselja ob branju 1. knjige zaključka Trilogije o Vesoljnem carstvu.


Berilo: Razširjeni dodatki

Želite dodatne informacije? Vas zanima še več o čudovitem svetu Vitezov in Čarovnikov?

Pošljite e-pismonošo in zagotovo dobite odgovor: