Strah indigo otrok

Okusite strah indigo otrok, predzadnje dejanje zaključka sage, ki seže tudi v druge prostore in čase ...

Strah indigo otrok je zadnji korak pred bombastičnim zaključkom sage.

Na prizorišču bombnega napada

Strah indigo otrok se nadaljuje isti dan, ko se zaključi Vladavina indigo otrok. V pripoved se vračata pronicljiva policijska inšpektorja Aleš Kotnik in Roman Sekulić. Pogorišče Svetnikove hiše ju pripelje na srhljivo popotovanje po sledeh nekaterih nerešenih primerov iz preteklosti. Okostnjaki so začeli padati iz omar skrivnosti. Pobiranje drobtinic, ki so ostale na prizorišču, ju popelje na sled nekaterih minulih preiskav, ki smo jih spoznali v Vzponu indigo otrok (afera z zastrupitvijo Roka Kovačiča, nerazčiščena smrt višjega inšpektorja Simona Robiča), Indigo novem svetu (atentat na starša Borisa Plahutnika, poboj v Psihiatrični bolnišnici Vojnik).

Skrivnosti, povezane z nerazrešenimi zločini, se kar kopičijo in v ospredje prihajajo nerazložljive okoliščine. Aleš in Roman se ne predata.

Kaj imajo skupnega vsi ti nerazrešeni ali samo delno razrešeni primeri?

Sledi vodijo v centralo v Bruslju, a tudi tam se nabirajo trupla.

Marko in Berta spoznata, da se ne moreta skriti niti v najzloglasnejši četrti Bagdada.

V Drugotnosti skupaj z Amrokhom Gideusom prevzameta nadzor nad Dilualom.

Armrokh Gideus, novi kralj vilinskega kraljestva Arimoje preda dragoceno ujetnico Lino Ningejsko vilinski rešgeji (kraljici vilincev) iz čisto oportunističnih razlogov in dokoplje se do preostalih dveh sibetov.

Šelgeac (naslednik) Zeolije, Han Zeolski, Gozdar Eldar Enih, temni vilinec Lin Oroth in čarovnik Arcus se odločijo rešiti Leno Pendewar iz ujetništva v Ningeji.

Boris in Lučka dahneta »DA« in dogodki stečejo svojo pot ...

Knjiga izide konec septembra 2021 - z malce sreče v okviru Fanfesta 5.