Knjige sage

Obilje dobrot

Brskajte po strani, saj si lahko preberete ali naložite obilje dobrot. Tukaj lahko najdete množico dražilnikov, res ogromno dodatkov in tudi brezplačne knjige. Svet Vitezov in Čarovnikov trenutno obsega 2500 let. Potopite se v ta čudežni svet ...

 Indigo otroci – fenomen ali mit

Indigo otroci so zanimiv fenomen sodobnega časa. Na spletu je precej virov, ki lepo opisujejo ta fenomen. Vsi avtorji, ki so prepričani v obstoj indigo otrok, so prepričani o evoluciji človeške vrste, pravzaprav evoluciji zavesti. Nekateri govorijo tudi o genetskih nadgradnjah. Vsekakor je prva generacija že odrasla (okoli 35 - 40 let) in mnogi že imajo svoje lastne otroke – torej se je začela porajati že druga generacija. V romanu imamo »opravka« s tretjo generacijo in zaradi poštenja do verodostojnosti sem dolžan malce razlage o tem fenomenu. Na osnovi citatov različnih virov si sami ustvarite osebno mnenje. Obiščite na spletni strani objavljene povezave in sami raziskujte.

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/povzetki/indigo.htm prinaša zanimiv in poučen povzetek po knjigi Lee Carroll & Jan Tober : »The indigo children«, maj 1999, Hay House, Carlsbad CA (Nemška izdaja: KOHA-Verlag GmbH Burgrain, 2. izdaja: junij 2000).

Povzetek iz knjige 'The indigo children'

Povzetek je napisala Irena Roglič. Objavljen je samo začetni del, ki je pomemben za vsebino Vzpona indigo otrok, a vam priporočam branje celotnega članka.

Citiram:

Otroci, ki so se inkarnirali v zadnjem času, se razlikujejo od predhodnih generacij. Ne imenujemo jih brez razloga 'otroci luči', 'otroci tisočletja' in 'indigo otroci'. Ti otroci imajo visoko razvito zaznavanje, so zelo senzibilni in praviloma medialno nadarjeni. Prav nobene tolerance nimajo do nepoštenosti in nepristnosti. Vedo, če kdo laže, in to v trenutku!

Pozornosti širših množic so se doslej izmuznili. Praviloma družba verjame v evolucijo, a samo v pretekli obliki. Misel, da morda danes doživljamo, kako se na planetu počasi razvija nova človeška zavest, ki dobiva obliko v naših otrocih, je za naše uveljavljeno razmišljanje povsem neobičajna.

Vedno več jih je, vedno pogosteje poročajo o njih. Ne poznajo kulturnih pregrad. Zdaj obstajajo že dovolj dolgo, da so jih opazili tudi v strokovnih krogih. Pojavili so se nekateri odgovori na izzive, ki jih indigo otroci prinašajo s sabo. Lee Carroll in Jan Tober sta v knjigi »The indigo children« ( maj 1999, Hay House, Carlsbad CA ) zbrala prispevke različnih strokovnjakov o tej temi.

Nancy Ann Tappe je 1982. leta objavila knjigo z naslovom »Understanding your Life Through Color«. To je prva znana publikacija, v kateri so poimenovani vzorci obnašanja nove generacije otrok. V knjigi so različni načini človeškega obnašanja prirejeni določenim barvnim skupinam, in po tem postopku je ustvarila avtorica, ki jo je vodila intuicija, osupljivo natančen in pomenljiv sistem. Ena od barvnih skupin v njeni knjigi je – indigo modra. Na vprašanje, zakaj jih imenuje indigo otroci, odgovarja: »Ker je to barva, ki jo vidim. To je njihova življenjska barva. Opazujem življenjske barve ljudi, da bi ugotovila, kaj je tu na zemeljski ravni njihova naloga. V osemdesetih letih sem začutila, da bi v sistem lahko prišli dve nadaljnji barvi, kajti dve barvi sta iz sistema izginili: barva fuksije in temno rdeča.«

Obstajajo različni tipi indigo otrok, ki služijo določenemu namenu:

 • Humanistični tip bo deloval s širšo množico in ji služil. To so zdravniki, odvetniki, učitelji, prodajalci, trgovci in politiki jutrišnjega dne. Ti so hiperaktivni, izredno družabni, kot otroci ne zdržijo ob eni sami igrači …
 • Idejni tip se bolj zanima za projekte kot za ljudi. To so inženirji, arhitekti, oblikovalci, astronavti, piloti in oficirji jutrišnjega dne. Kot otroci so pogosto zelo športni. Probleme jim povzroča kontrola; in oseba, s katero najbolj manipulirajo, je pri dečkih mama, pri deklicah oče. V najstniških letih so nagnjeni k boleznim odvisnosti, zlasti k drogam.
 • Umetniški tip je zelo senzibilen in kreativen. To so učitelji in umetniki jutrišnjega dne. Lahko delujejo na področju medicine kot kirurgi ali raziskovalci; če delujejo v umetnosti, potem so prvorazredni igralci. V starosti od štirih do desetih let se bodo začeli ukvarjati morda s 15 različnimi umetnostmi. Z vsako stvarjo se ukvarjajo le kratek čas. Kot mladostniki pa se lotijo ene in postanejo tu virtuozi.
 •  Interdimenzionalni tip je po rasti višji od drugih. Ko so stari leto ali dve, jim že ne smete nič več reči. Ugovarjajo: »Saj vem. Lahko sam. Pusti me.« Ti bodo na svet prinesli nove filozofije in nove religije. Lahko so grobijani, ker so toliko večji, pa tudi zato, ker se ne pustijo nikamor uvrstiti.

Značilnosti indigo otrok

 • Videti je, da indigo otroci v duhovnem pogledu »vedo, kdo so« in to že v najzgodnejših letih dajo vedeti tudi svojim staršem.
 • Na svet pridejo z občutkom, da so kraljeve visokosti in se temu primerno pogosto tudi obnašajo.
 • Imajo občutek, da »si zaslužijo, da so na svetu« in so presenečeni, če drugi ne delijo z njimi tega mnenja.
 • Občutek lastne vrednosti je za njih samoumeven. Pogosto zelo jasno povedo svojim staršem, kdo so.
 • Imajo probleme z absolutno avtoriteto (avtoriteto brez razlage ali brez možnosti izbire).
 • Nekaterih stvari nikakor ne počno, zelo težko jim je npr. stati v vrsti.
 • Frustrirani so, če so sistemi ritualizirani in če ne zahtevajo kreativnega mišljenja.
 • Pogosto vidijo boljše možnosti za to, kako bi se česa lotili, doma ali v šoli, in tako jih drugi vidijo kot otroke, ki se obstoječim sistemom upirajo in se z nobenim sistemom ne konformirajo.
 • Delujejo nesocialno ali pa se zapro vase, in če v bližini ni nikogar, čigar zavest bi bila podobno strukturirana, potem imajo občutek, da jih nihče ne razume. Šola je zanje s socialnega gledišča pogosto izredno težavna.
 • Ne odzivajo se na »discipliniranje« in na »občutke krivde« (»Čakaj, da pride oče domov in izve, kaj si napravil.«)
 • Niso zadržani, če je potrebno jasno povedati, kaj potrebujejo.
 • S temi otroki ne smete govoriti od spodaj navzgor. Od vsega začetka jih je treba obravnavati kot odrasle. Ne upoštevajo in ne spoštujejo človeka samo zato, ker ima sive lase. Njihovo spoštovanje si je treba zaslužiti. Zahtevajo, da jih kot otroke upoštevamo in z njimi postopamo kot s človeškimi bitji, in da ne delamo razlik med otroki in odraslimi.
 • Sledite svojemu instinktu in ne poskušajte biti zanje oseba z avtoriteto. Naj otroci sami povedo, kaj rabijo. In razložite jim, zakaj jim tega ne morete dati ali pa zakaj je v redu, da to dobijo. Nič drugega ni potrebno kot prisluhniti. To je vse. Indigo otroci so zelo odprti.
 • Indigo otroci so most med tretjo in četrto dimenzijo. Tretja dimenzija je razumska, miselna raven. Četrta dimenzija je bivanjska raven. Tu govorimo o ljubezni in časti in miru in sreči, vendar tega skoraj nikoli ne prakticiramo. V četrti dimenziji bomo to tudi prakticirali. In jasno nam bo, da je vojna nepotrebna in da je podcenjevanje drugih samo vrsta obremenjevanja sebe. Indigo otroci to že vedo.

So indigo otroci posebej nadarjeni ali problematični? Značilnosti zelo nadarjenih otrok odgovarjajo značilnostim indigo otrok; te pa so:

 • So zelo senzibilni.
 • Ne vedo, kam z energijo.
 • Hitro se dolgočasijo, videti je, kot bi imeli majhen razpon pozornosti.
 • Potrebujejo čustveno stabilne in zanesljive odrasle ob sebi.
 • Upirajo se avtoriteti, če ta ni demokratična.
 • Določenim učnim metodam dajejo prednost, zlasti pri branju in matematiki.
 • Hitro so frustrirani, ker imajo velike ideje, ne pa tudi sredstev ali ljudi, ki bi jim jih pomagali uresničiti.
 • Učijo se z lastnim raziskovanjem, upirajo se čisti miselni akrobatiki ali golemu poslušanju.
 • Ne morejo sedeti pri miru.
 • Močno sočustvujejo, strah jih je mnogih stvari, smrti in izgube ljubljenih ljudi. Če zgodaj izkusijo neuspehe, obupajo in razvijejo trajne učne blokade.

Mati sedemletnega indigo otroka pripoveduje:

»Ti otroci so nekonformistični, odraslim pomagajo spoznati njihove stare subtilne vzorce, ki so nekoč delovali, zdaj pa ne več. Če se vam otrok stalno upira, preverite najprej sami sebe. Mogoče vam indigo otrok drži ogledalo ali vas na nekonformističen način prosi za pomoč pri tem, da bi našel nove meje za razvoj lastnih spretnosti in talentov.«

Indigo otroci imajo naravne sposobnosti za zdravljenje, čeprav je možno, da otrok sploh ne ve, da jih uporablja. Včasih se ob bolnem otroku ali ob otroku, ki je izgubil svoje notranje ravnotežje, zbere skupina ali najpogosteje par indigo otrok, se usede ob njem v obliki trikotnika ali diamanta. Vse se dogaja zelo subtilno, ne očitno. Ko otrok ne potrebuje več pomoči, indigo otroci enostavno odidejo. Nočejo pa govoriti o tem, in se včasih tudi ne zavedajo, kaj se je dogajalo.

Večina indigo otrok vidi angele in druga eterična bitja. Včasih natančno opišejo, kaj vidijo. Odprto govorijo o tem, dokler jih drugi od tega ne odvrnejo.

Nasveti za delo (vzgojo) z indigo otroki:

 • Obravnavajte jih spoštljivo. Obravnavajte jih kot odrasle in enakovredne partnerje, ne da bi jim ob tem naložili tudi dolžnosti odraslih.
 • Pomagajte jim pri tem, da bodo sami zase iznašli disciplinske ukrepe.
 • Pustite jim možnost izbire – pri vsem.
 • Ne podcenjujte jih – nikoli.
 • Pojasnite jim, zakaj jim dajete določena navodila. Sami sebi prisluhnite, kako zvenijo vaše razlage. Če zvenijo neumno, abotno, kot npr. »Zato ker jaz tako pravim.«, potem še enkrat razmislite o njih in jih spremenite. Ti otroci vas bodo zaradi tega cenili in bodo počakali. Če pa jim boste avtoritarno, diktatorsko ukazovali, ne da bi za svoje ukaze navedli dobre razloge, potem vas bodo zasliševali. Ne bodo vas ubogali in navedli vam bodo celo vrsto razlag, zakaj so vaša navodila neumnost. Včasih so lahko vaši razlogi tako zelo preprosti kot npr. »Ker bi mi bilo danes to v veliko pomoč – popolnoma sem izčrpan(a).« Poštenost vedno zmaga. Otroci bodo malo pomislili in potem storili to, kar jih prosite.
 • Naj bodo vaši otroci partnerji pri vzgoji. Pogosto se spomnite na ta aspekt!
 • Še ko so dojenčki, jim razlagajte, kaj počnete. Ne bodo vas sicer razumeli, toda neizpodbitno bodo začutili vaš odnos do njih in vaše spoštovanje. To je tudi čudovita priprava na čas, ko bodo začeli govoriti.
 • Če pride do resnih problemov, jih dajte testirati, preden jim boste začeli dajati zdravila.
 • Nudite jim občutek gotovosti pri tem, da jih podpirate. Dajte jim vedno razumeti, da jih podpirate pri tem, k čemur stremijo. Ne poskušajte jih siliti k temu, da bi kaj dosegli, ampak jih pustite, da počno, kar počno, in jih pri tem spodbujajte.
 • Ne govorite jim o tem, kaj zdaj so ali kaj bodo kasneje postali. Pustite jih, da se sami odločijo, kaj jih zanima. Ne silite jih, da se izučijo poklica, ki je v vaši družini že tradicija, ali da prevzamejo družinsko podjetje. Tak otrok nikakor ne bo prevzel nasledstva za nikomer.
 • Enostavno se z njimi pogovarjajte. Skupaj preglejte dnevne dogodke, namesto da rečete: »Ne, sem rekla!« Ti otroci tega ne bodo sprejeli kot odgovor. Če boste rekli: »Nobenih vprašanj več o tem.«, potem si bo otrok odgovor poiskal drugje. Enostavno bo to sprejel tako, kot da vi odgovora ne poznate.
 • Na nek način nas ti otroci pripravijo do tega, da izboljšamo svoje komunikativne sposobnosti, da jih izpilimo. Tega se moramo mi šele naučiti, to znanje pa ti otroci že prinesejo na svet. Pripravijo nas do tega, da smo v svoji komunikaciji do njih pošteni. Imajo zares ogromno osebno moč. Bolje je, da od časa do časa predamo kontrolo v njihove roke.
 • Ti otroci zahtevajo od nas, da družinsko življenje zares prakticiramo, ne pa samo idealiziramo. Enostavno nam povedo: »Tudi jaz spadam k družini, tudi jaz hočem sodelovati pri odločanju.« Pripravijo nas do tega, da to, o čemer »pridigamo«, tudi praktično živimo. Ukazovati ni efektivno. In tukaj šolski sistem zataji, kajti pozna samo absolutna pravila, ki ne trpijo odstopanj. »Ne sprašuj, nočem slišati!« Ti otroci pa sprašujejo in povedo, kar imajo za povedati. Sprašujejo: »Toda zakaj? Zakaj moram to storiti?« Ali pa: »Če moram to storiti, potem bom to napravil tako, kot hočem sam!« Ti otroci pričakujejo od nas, da smo zares starši. Da se usedemo k njim in z njimi preživimo zares dragocen čas. Želijo, da smo, kadar smo ob njih, tudi zares prisotni, ne samo telesno.
 • Bodite fleksibilnejši pri pričakovanjih do vaših otrok. Zakaj je konec koncev tako pomembno, da so naši otroci dobri v šoli? Zakaj se vznemirjate, če vas pokliče učiteljica in vam pove kaj negativnega o vaših otrocih? Vas to ne spomni na lastno šolanje in na to, kako je bilo, če ste imeli probleme v šoli? Če je temu tako, potem sploh niste jezni na svojega otroka, ampak se bojite zanj. Kaj res menite, da potrebuje vaš otrok dobro izobrazbo, zato da bo lahko kaj »doprinesel« temu svetu? Novi svet, ki prihaja, bo temeljil na povsem drugačnih idealih. Pomembna bo integriranost osebe, ki jo je moč telepatsko ugotoviti, česar se bomo v naslednjih letih vsi ponovno naučili.

Šolski sistem in indigo otroci

»Vse to si je človek moral pustiti ubiti v glavo, pa če mu je ugajalo ali ne. Ta pritisk je deloval name tako zastrašujoče, da mi je bilo eno leto po tem, ko sem napravil zaključni izpit, nadvse zoprno, da bi se ukvarjal z znanstveno problematiko … Dejstvo je, da meji na čudež, da niso moderne učne metode popolnoma zadušile svetega raziskovalnega duha, kajti ta nežna rastlina potrebuje, če odmislimo stimulacijo, predvsem svobodo, sicer neogibno propade. Huda napaka je misliti, da je moč raziskovalni užitek spodbujati s prisilo in občutkom dolžnosti.«

(Albert Einstein)

Da bi šolski sistem ustrezal indigo otrokom, bi se moral temeljito spremeniti. Otroke moramo naučiti misliti, ne pa jim povedati, kaj morajo misliti. Naša vloga ni v tem, da posredujemo znanje, ampak modrost. Modrost je uporabno znanje. Če posredujemo otrokom samo znanje, potem jim povemo, kaj naj mislijo, kaj morajo vedeti in kaj morajo imeti za resnično. Vzgoja naj bi razvijala otrokove talente in sposobnosti, ne pa spomin. Kritično mišljenje, reševanje problemov, iskrenost in zavest odgovornosti – to bi moralo biti jedro vzgoje otrok 21. stoletja. Vzgoja prihodnosti bi morala temeljiti na brezpogojni ljubezni. To je esenca novega bistva človeka. Resnična vzgoja zaobjema telo, duha in dušo.

Discipliniranje indigo otrok

Disciplina je za indigo otroke izrednega življenjskega pomena. Ker so zelo kreativni in bistri, preizkusijo množico stvari in testirajo, kje so vaše meje. Potrebujejo ljubeče vodenje, ljubezen in disciplino, vendar discipliniranje brez kazni. Kaznovanje pri teh otrocih ne deluje. Utemeljuje strah, terja razsojanje, ustvarja namere, za katerimi stoji strah, in vabi nadaljnje konflikte. Ti otroci se bodo umaknili, uprli in se polni sovraštva zaprli vase. To je nevarno za njihovo dušo in za življenje drugih. Izogibajte se kaznovanju.

Disciplina je zato, da z njo otroke vodimo, s tem ko je poskrbljeno za logične in realistične konsekvence. Kaže jim, kaj so storili napak, dodeljuje jim avtorstvo za problem, ponuja jim poti za rešitev problema in pušča ob tem njihovo čast nedotaknjeno.

Ti otroci zahtevajo dostojanstvo in to, da so nekaj vredni. Berejo bolj vaše namene kot vaše besede. Govorite zatorej tisto, kar mislite; mislite, kar govorite; in storite, kar ste napovedali. Naj vas vodi integriteta. Bodite, kar se teh sporočil tiče, vzor za svoje otroke.

Za vsakim vprašanjem: »Kaj naj napravim s svojim otrokom?« tiči sporočilo: »Hočem, da se moj otrok spremeni.« Vprašanje izdaja prepričanje staršev, da je cilj, napraviti otroka voljnega. Zmerom, ko poskušamo drugega pripraviti do tega, da kaj stori, mu vsilimo svojo voljo. To le redko deluje in skoraj zmerom povzroči boj za oblast. To se še toliko prej zgodi, če gre za močno intuitivne otroke, kot so indigo otroci. Kot živali začutijo strah, ki tiči za vašo željo. Protestirajo, kajti vaš strah spodbudi strah v njih. Želijo si, da ste mirni in da jim nudite varnost. Če pritiskate na otroke, potem ti postanejo negotovi in boječi.

Vedno torej velja: ko vas določeno vedenje vašega otroka razburja, zadržite impulz, da bi takoj reagirali. Vzemite si pet ali deset minut časa za premislek. Umaknite se v miren kotiček, zaprite oči in globoko dihajte. Prosite za duhovno pomoč boga, vašega angela ali mojstra. Posebej učinkovita metoda je, ko celotno situacijo predate božjemu duhu. Drugič: imejte v mislih prioriteto. Sami ste izbrali, da boste starši indigo otroku. Ta naloga ima za vas najvišjo prioriteto, vse drugo je manj pomembno. Če gledate vaše življenje nazaj iz perspektive po smrti, potem boste gledali na trenutke, ko ste bili svojemu otroku s svojim življenjem vzor za ljubezen, kot na vaše največje uspehe. In povsem nepomembno bo, ali je bila vaša kuhinja urejena in ali je vaš otrok imel dobre ocene. Na tretjem mestu si predstavljajte vrsto odnosa, kakršnega bi s svojim otrokom radi imeli. Vse, kar trdimo, doživimo kot resnično. De facto vedno deluje vse, v kar verjamemo.

Šole, kot so npr. Montessorijeve ali waldorfske šole, so morda primernejše zanje. Steiner je npr. svojo nalogo povzel takole: »Ravnaj z otroki spoštljivo, vzgajaj jih z ljubeznijo in odpusti jih v svobodo.« Način, kako otroke naučiti tolerantnosti, so tudi nekonkurenčne (netekmovalne) igre.

Najdete jih v knjigah:

 • Gregson, Bob: The Incredible Indoor Games Book (Igre v prostoru), David S. Lake Publishers, Belmont, CA, ISBN 0-8224-0765-5.
 • Gregson, Bob: The Outrageous Outdoor Games Book (Igre zunaj), David S. Lake Publishers, Belmont, CA, ISBN 0-8224-5099-2.

Tako je napisala povzetek Irena Roglič na zgoraj omenjeni spletni strani. Tam boste našli še nekaj dodatnega zanimivega branja. Samo na spletno stran skočite in si razširite obzorja.

Omenjena gospa je napisala povzetek tudi na spletnem mestu s pomenljivo domeno http://www.indigo.si/, a je danes (2014) neaktivna. Tam je bil v času nastanka tega prispevka (2007) precej podoben opis značilnosti, zato ne bom ponavljal napisanega.

Vsekakor pa je bilo zanimivo vabilo na 4. Dan Indigo otrok, katerega podajam v celoti. Samo na ta način boste lahko ustvarili svoje mnenje o vsem tem dogajanju.

4. dan Indigo otrok

Vabimo Vas da se nam pridružite ob

4. svetovnem dnevu Indigo otrok

v meditaciji

29. januarja 2008 ob 19. uri

(Dodatne informacije 040-503 895 Taja).

Opomba: Trenutno ne vem, če je ta GSM številka aktivna v zvezi s temi dnevi. Vsekakor še obstajajo Dnevi indigo otrok. Poguglajte!

Vsekakor je zanimivo nadaljevanje vabila:

29. januarja 2005 smo praznovali prvi svetovni dan Indigo otrok. Letos bomo praznovali četrtega. Tokrat smo v nedeljo 27.1.2008 v Damara centru imeli meditacijo v krogu, ki jo bomo v virtualnem svetu z meditacijo na mrežo svetlobe ponovili tudi v torek 29.1.2008. Ob 19. uri se nam pridružite, ko bomo po Evropi sedli v meditacijo in si podali roke, po vsem svetu pa nam roke ljubezni podajajo prijatelji iz Avstralije in Azije, mi pa bomo roke podali prijateljem v Ameriki in tako bomo sklenili krog svetlobe in ljubezni okoli cele Zemlje.

Pobuda se je rodila neke noči, ko so me angeli določili, da 4. svetovni dan Indigo otrok mora biti. Ne glede na to, da so me dobesedno zasuli z delom so bili zelo vztrajni; Taja to je pomemben dan, za vse tiste, ki še ne vedo in še ne verjamejo, da so nekaj posebnega, za vse tiste, ki morajo sprejeti svojo božansko vlogo v procesu višanja zavesti. Moj odgovor je bil sprva ne, oni pa so bili zelo vztrajni. In nastal je kompromis. 27.1.2008 bomo imeli v Damara centru ob 18. uri srečanje in skupinsko meditacijo v kateri bomo ljubezen poslali vsem otrokom sveta. To meditacijo boste lahko dobili v pisni obliki tudi na spletni strani www.indigo.si (ni več aktivna op. A.) in jo lahko skupaj z menoj v telepatski obliki ponovimo tudi 29.1.2008, ko si bomo preko cele Zemlje podajali roke ljubezni in svetlobe in Zemljo zaobjeli v ljubečo radost. 29.1.2008 bomo točno ob 19. uri sedli v meditacijo in energijo pridružili vsem Indigom po svetu.

Na ta dan vas pozivam, da prispevate po svojih močeh dobrodelnim ustanovam in akcijam, ki pomagajo Indigo otrokom in vsem otrokom sveta. Moja finančna podpora bo šla Belemu obroču in Waldorfski šoli v Sloveniji, v tujini pa mojim prijateljem delfinom in kitom, ker tem otrokom držijo podporo. Pošiljajte SMS sporočila na številko 1919 in širite pozitivno energijo.

Bodite ENO, stopite v Indigo zavest s svojo odločitvijo, da se nam pridružite.

Meditacija aktivacije Indigo zavesti 29.1.2008

Naš cilj je aktivacija indigo esence posameznikov na našem planetu, da bi lahko sami pomagali sebi, drugim in planetu na poti do Božjega kraljestva na zemlji.

To je svetovni projekt meditacije in je namenjen vsem, na vseh koncih našega planeta, ne glede na veroizpoved, barvo kože ali narodnost. Tvoje sodelovanje v meditaciji bo prineslo Indigo zavest v naš svet in bo vplivalo na prihodnost našega planeta, kot tudi na tvojo zmožnost delovanja na višjih  nivojih zavesti v procesu, ki ga poznamo kot vnebovzetje.

Ko združimo svojo zavest v ljubezni, postanemo sposobni velikih dejanj. Višji energetski nivoji, ki jih bomo dosegali kot posamezniki, se bodo pokazali kot vsakodnevne radosti v našem življenju. To bo vplivalo na planet in vibracije, ki jih bo oddajal v vesolje.

Naša obveza je, da kadarkoli od nedelje, 27. januarja do torka 29. januarja 30 minut meditiramo na prenos Indigo zavesti na naš svet. Pošljimo Ljubezen in Luč v Avstralijo, Azijo, Evropo, Afriko in Ameriko.

Meditacijski postopek za aktivacijo:

 1. Sprosti svoje telo, udobno se usedi in utišaj svoje misli – osvobodi se čustev, preteklih skrbi, in bodočih razmišljanj. Bodi v tišini in miru TUKAJ in SEDAJ. Trikrat globoko vdihni in izdihni.
 2. Osredotoči se na dihanje... vdihni v svoje Srce in izdihni navzdol v Mati Zemljo. Vdihni njeno zlatordečo energijo v svoje Srce in izdihni navzgor v Vesolje, v očeta Zvezdo. Vdihni energijo iz Vesolja v svoje Srce in izdihni v svojo avro. Osredotoči se na božansko energijo, ki prihaja iz tvojih pljuč, skozi svoje telo v celice, osredotoči se na občutek božanske ljubezni ki napolni vsako celico tvojega telesa
 3. Sčasoma lahko začutiš nekaj v hrbtu, tik pod lopaticama, skoraj kot nežno žgečkljanje. To je velika stvar, je namreč aktivacija tvoje Indigo zavesti in prebujenje sposobnosti uporabe in moči tvojih ANGELSKIH KRIL. Verjemi ali ne, vsi jih imamo v svojem eteričnem telesu in njihova aktivacija je najmočnejša in najkoristnejša stvar v tvojem spoznavanju svojega bistva. V tej točki meditacije nadaljuj počasi, ne naprezaj se in ostani miren.
 4. Poleti nad Zemljo. Videl boš zlato mrežo v daljavi in ko se približaš, boš videl otroke, ki stojijo na tej mreži svetlobe. Poišči svoje mesto na Mreži in se postavi ali usedi na vozel Luči.

Pošlji Ljubezen in Luč iz svojega srca v Mrežo. Opazuj, kako se Luč širi v vse smeri po mreži in se vrne k tebi pomnožena.

Pošlji to pomnoženo Božansko luč vsakemu otroku, ki ga poznaš na Zemlji,  pošlji jo vsem otrokom,  sedaj pošlji luč notranjemu Otroku v vsakem Odraslem, vsaki Ženski in vsakem Moškem na Zemlji, pošlji jo vsem Živalim na Zemlji.

Pošlji Ljubezen Devam vseh sedmih kontinentov:

 • Ameriki; Severni, Srednji, Južni
 • Evropi
 • Afriki
 • Aziji
 • Avstraliji in Antarktiki
 • Vsem Otokom

Naj steče tudi v središče našega planeta. Pošlji Ljubezen Materi Zemlji, globoko v njeno Sveto Srce. Poveži svoje Sveto Srce z njenim. Čuti Ljubezen, ki jo ona čuti do tebe.

Pošlji Ljubezen v Osrednje Sonce, k vsem planetom in zvezdam, poveži se s Svetim Srcem Očeta Neba. Pošlji mu Ljubezen in čuti Ljubezen, ki jo on čuti do tebe.

Sprejmi zdaj to Sveto Trojico, uskladitev Božanske Ljubezni s svojim Fizičnim telesom.

Prosi Devo svojega živčnega sistema naj prilagodi in naredi tvoj živčni sistem močnejši, da bo sprejel več Luči v tvoje telo. Odpri svoje kanale in sprejmi zdaj Božansko Ljubezen v svoje telo.

 1. Ostani v tej povezavi in bodi Eno z Vsem kar je.

Nato se počasi vrni nazaj v svoje Srce. Čuti toplino in moč v svojem telesu. Nežno pripelji svojo polno zavest nazaj v sedanji trenutek Tu in Zdaj. Odpri oči. Ko si zadovoljen z rezultatom, se sprosti in končaj meditacijo.

 1. Meditacija aktivacije se bo začela 27. januarja in se bo končala na Svetovni indigo dan 29. januarja. Njen namen je prenesti Indigo energijo k tebi in Indigo zavest na planet. Prenos božanske luči v tvoje bitje te bo prebudilo za vse zahteve tvojega fizičnega telesa in te bo v prihodnosti vodilo k boljši izbiri hrane, boljši presnovi, osebnem zavedanju in psihični intuitivnosti za bivanje in delovanje skozi tvoje bitje.

Hvala za vašo podporo!

Hvala angelom in Bogu za to, da smo danes tukaj z vami in delimo z vami lepote sveta in planeta!

Vsekakor si lahko o tem ustvarite svoje mnenje.

Povzetek članka na SIOL-ovem portalu:

Indigo otroke imenujejo tudi otroci modrega žarka, kristalni otroci, x - generacija ipd. Pojem se je v javnosti prvič pojavil leta 1982 skupaj s knjižno uspešnico Razumite svoje življenje skozi barve, avtorice Nancy Ann Tape. Podatki o nastanku indigo otrok so različni; začeli naj bi se rojevati v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, po letu 1995, pa naj bi bilo že 95 % otrok indigo. Zakaj indigo? V avri teh novodobnih otrok naj bi prevladovala indigo modra barva.

Zagovorniki indigo otrok trdijo, da je zanje preprosto značilno 'več'. Naj naštejemo nekaj izmed njihovih lastnosti:

 • Več in drugače slišijo; tudi frekvence, ki jih ostali ne.
 • Več in drugače vidijo; vidijo večji del barvnega spektra in avro.
 • Imajo drugačno fiziologijo in anatomijo; njihovi možgani naj bi predelovali večje število informacij, kot naj bi jih ljudje zmogli po dosedanjih znanstvenih odkritjih in sicer na načine, ki so nam še neznani.
 • Njihov imunski sistem je nekajkrat odpornejši kot tisti od povprečnega človeka.
 • Imajo drugačen DNK zapis, ki se spreminja.
 • Njihovo čutenje je drugačno in razširjeno; odzivajo se na dražljaje, ki jih ostali ne zaznajo, so izredno občutljivi in odzivni.
 • Najizraziteje se njihova drugačnost vidi v njihovem vedenju; zavračajo tradicionalne navade, avtoriteto, pravila sistema jih pogosto spravljajo v bes, zaradi česar lahko postanejo tudi nasilni do sebe ali drugih.
 • Intuitivno prepoznavajo laž in zahtevajo resnico.
 • Hitro se začnejo dolgočasiti in niso zmožni dalj časa ohranjati pozornosti.
 • Na svet pridejo z občutkom, da so 'kraljeve visokosti', temu primerno se tudi vedejo; občutek lastne vrednosti je za njih samoumeven.
 • So stvari, ki jih preprosto ne morejo početi, kot npr. stanje v vrsti.
 • Zmotijo jih avtomatizirane, ritualizirane dejavnosti, radi sodelujejo pri stvareh, ki zahtevajo kreativno mišljenje.
 • Ne odzivajo se na discipliniranje.
 • Mnogi še v obdobju srednje odraslosti ne vedo, kaj bi radi postali.
 • Pogosto so neprizemljeni; ne dokončajo začetega, ideje in načrti ostajajo v glavi, tako so v realnosti odvisni od starševske ali socialne podpore.

Kaj je torej res?

Mnenje o vsem skupaj si morate sami ustvariti. Ne morem soditi, kaj je res in kaj ni. Poglejte okoli sebe. Opazujte ljudi in se prepričajte o resnici. Fenomen indigo otrok ima v svetu Vitezov in Čarovnikov silno pomembno vlogo, a še prej nekaj mojih misli o vzgoji, otrocih in svetu.

Opazujte svoje otroke, bodite z njimi, vzgajajte jih in namesto denarja in tehnikalij jim dajte starševsko ljubezen. Moralni človek se vzgoji, ne pa kupi! Ugoditev vsem otroškim kapricam, zalaganje z gorami nekritične pozornosti, izogibanje reševanju težav in kupovanje miru je pot do pogubne razvajenosti in nesposobnosti odgovornega pogleda na svet. Ne dovolite si, da vašemu otroku postavijo diagnozo afluenca, ki je pravzaprav izum medicine v službi denarja in je samo drug način izogibanja odgovornosti bogatih za storjene objestnosti in tudi zločine.

Moralen in z izkušnjami obogaten človek je najpopolnejši ščit pred zlom.

Otrokom pomeni aktivno ukvarjanje z njimi neprimerno več od vseh materialnih dobrin tega sveta. Tudi dedki in babice so aktivni del vzgoje otroka v moralnega človeka. Temeljni pogoj za zdrav razvoj je postavljanje jasnih meja in učenje odgovornosti za osebne odločitve.

Moralni človek ne podleže strastem, ne misli zgolj nase in zadovoljitev svojih želja in je posvečen ljubezni do ljudi in sveta okoli sebe. Moralni človek je sposoben empatije do ljudi okoli sebe. Običajno je aktivni ter odgovorni član družbe.

Pozornost je pot do modrosti, a ljubezen je temeljni pogon tega vesolja.

Samo z osebnim angažmajem lahko presežemo sedanji sistem histeričnega ustvarjanja strahu in žrtvovanja svobode v zameno za iluzijo varnosti. Vladajoči nam dajejo lažno svobodo v zameno za nadzor našega komuniciranja z našim socialnim okoljem. Vse velike ideje so se zbanalizirale v preprost marketing in iskanje načina, kako nam prodati, česar verjetno ne potrebujemo. Ekonomija rasti prehaja v obsedenost z individualizmom in egoističnim stremljenjem za pozornost vse bolj apatičnih množic. Družbeni aktivizem je zbanaliziran z anonimnimi kriki na omrežju, ki vse bolj postaja Omrežje, predstavljeno v Vzpon indigo otrok in Indigo novi svet.

Ljudje smo zreducirani na potrošniški stroj na minimalcu. Elita, tisti 1% vladajočih nas je zbanaliziral v svoje prestrašene ovce, namenjene striženju. Veliki in močni dobijo subvencijo, a revnim vzamejo še tisto malo.

Dobrodošli v ta svet, ki mu je usojeno, da ga reši Mešarah, a Elejli je dana vloga, da ga zruši, požge in stisne v jeklen objem volje po vladanju vsemu živemu in neživemu.

Kje ste pa vi?

Fenomen indigo otrok in knjiga Vitezi in Čarovniki: Vzpon indigo otrok

V romanu se fenomena indigo otrok, kljub naslovu, dotaknem šele v zadnjem delu. Izhajam iz zanimive, morebiti heretične predpostavke, zaradi katere me bodo zasovražili vsi alternativci tega sveta. Ampak umetniška svoboda je namenjena tudi morebitni provokativnosti, nasprotovanju trendom in, če smo že pri tem, tudi ustvarjanju novih trendov.

V romanu sem si dovolil v okviru umetniške svobode pojavu indigo otrok malce drugačno naravo tega fenomena. Vsekakor s tem ne želim ljudem, ki so se razglasili za indigo, pripisovati nobenih 'temnih' ali 'zlobnih' lastnosti (čeprav bi vsi bili raje Sithi). Naj poudarim – človek je dober ali zloben zaradi razumevanja okoliščin, v katerih se je znašel. Privzeto ni nihče namerno zloben. Pravzaprav je zlo samo oblika napačnega interpretiranja in odzivanja na okoliščine. Nihče noče brez povoda zavestno škodovati sočloveku. Čeprav bi mnogi radi bili zlobni, je to samo njihov krik na pomoč v prehitri družbi. Spodnje vrstice so predpostavke, s katerimi sem zgradil okostje zgodbe Vzpon indigo otrok. Upam, da bodo spoštovani možje in žene razumeli ...

Indigo otroci so proizvod Elejline zavesti

Duševnost, katero prepoznamo kot indigo, je posledica delovanja Elejle[1]. Ne gre za zlo samo zase, temveč za osebnostno lupino, sposobne preživetja sobivanja s strahovitimi silami skrajnih stanj zavesti Elejle. Vsaka generacija je nadgradnja predhodne. Indigo otroci so običajno prvorojeni in edinorojeni otroci, kar je sprožilo precejšen padec rodnosti v zahodnem svetu v 70-tih in 80-tih letih 20. stoletja (torej 80 let pred dogodki v romanu Vzpon indigo otrok).

Zakaj je Elejla ustvaril indigo ljudi?

Elejla je koncentrat človeških slabosti, lupin minulih manifestacij in energij medsveta Megšelema. Ta zavestnost je najmogočnejši um, saj po tradiciji vsebuje energijo vseh človeških slabosti, ki so se do zdaj izrazile. Elejla je sila samovolje, strasti za močjo, absolutističnega napuha, ki vedno misli samo nase in na svoj božanski položaj. Ta energija je odtisnjena v globočini Megšelema. Kakor hitro pride do neravnovesij, se ta energija začne prelivati v splet gibal, ki poganjajo vse razodete svetove. Temu se reče, da plašč teme zagrinja svetove. Elejla dobi sposobnost vpliva na naš dejavni svet. Ker pa gre za izjemno skrajna stanja zavesti, tega ne more preživeti noben človek. Samo v Drugotnosti je človeško telo dovolj redko, da lahko absorbira to zavest. Ampak v Drugotnosti ima omejitve. Ne more doseči nesmrtnosti. Moč Elejle temelji na devetih zatabih, kristalih magije, v njih so ujete generične sile kaosa. A človeška zavest Drugotnosti je prešibka, da bi lahko zagotovila večni nadzor nad močmi kristalov. Sile kaosa prej ali slej s svojo kaotičnostjo oslabijo utelešeno Elejlo in omogočijo utelešenje Mešaraha, odgovor božjega razodevanja na podiranje ravnotežja. Vilinski magi iz ljudstva Gozdnih vilinov so natančno izračunali, kje in kako se bo Mešarah udejanjil. Mešarah s pomočjo tehagacov, okrepljenimi s sibeti, zlomi moč zatabov in s tem vzame Elejli moč suženjskega nadzora. Kljub vsemu pa Elejla vedno preživi in se krepi.

Elejla se je zavedal svojih omejitev v Drugotnosti. Od svojega padca išče pot do človeka gostega vesolja. V ta namen začne previdno manipulirati z zavestjo ljudi našega gostega vesolja. V 80-tih letih 20. stoletja se začne rojevati prva generacija otrok, ki jih zaradi nekaterih samosvojih lastnosti imenujejo indigo otroci. V drugi polovici druge dekade 21. stoletja se rodi druga generacija. Končno se začne v drugi polovici 40-tih let rojevati še tretja generacija, ki se izkaže za dovolj trdoživo za prihod Elejle v naš dejavni svet. Oder za prihod Apokalipse je torej postavljen.

Vsekakor indigo otroci v Vzponu indigo otrok niso simbol zla. Oni so samo matrica za nošenje skrajnih stanj zavesti. Dokler se v njih ne naselita strahoti Elejle ali Damejaha, toliko časa so to ljudje, kot vsi ostali. Nič boljši in nič slabši, dasiravno mnogi indigo ljudi častijo prav po božansko, oziroma se kar sami postavljajo na piedestal božanskosti. A to je že druga zgodba.

| Na vrh | | Začetna dodatkov |